Essers & Vanbriel is gevestigd in Oudsbergen. Wij zijn business designers die ondernemers helpen om betere beslissingen te nemen. Dat doen we met expertise, inzicht, raad en daad voor bedrijfsleiders die net zo ambitieus en positief zijn als wijzelf.

Wij proberen ondernemers te ontzorgen en hen alle vrijheid en middelen geven om hun passie te ontplooien. Wij denken daarom strategisch mee met de partners in ons eigen netwerk en verzorgen boekhouding, fiscaal en ondernemingsadvies in de ruime zin. We bieden ondernemers ook een klankbord wanneer ze erom vragen en een proactief advies wanneer het nodig is. Zo creëren we focus voor bedrijfsleiders, managers en visionairen.
Dat is nodig want ondernemen is denken, durven en doen in een complexe omgeving waarin je dagelijks tientallen slimme keuzes moet maken. Daarom bevrijden we ondernemers van regeldruk, cijferangst en papierstress en zorgen we voor meer tijd, inzicht en vertrouwen om hun ideeën te realiseren. En om juiste keuzes te maken.

Essers & Vanbriel staat voor Kathleen en Kelly. Maar ook voor Lieven, Sam, Sophie en alle andere ondernemers die rekenen op de persoonlijke service van ons team. Onze medewerkers bewijzen elke dag dat ons werk niet alleen over cijfers gaat maar ook over mensen en de keuzes die ze maken. Dat vereist een oprechte interesse en een persoonlijke klik met alle cliënten in ons netwerk. Zij geven ons energie en werkplezier. Zij kiezen niet voor boekhouders die hooguit van kwartaal tot kwartaal rapporteren maar bouwen op ervaren business partners met expertise in boekhouding, fiscaliteit, financieel beheer en bedrijfsbeleid. Wat vinden we belangrijk? Essers & Vanbriel ervaar je als positief & constructief, open & divers, authentiek & oprecht, eerlijk & empathisch, nuchter & correct. Als twee unieke persoonlijkheden die elkaar versterken en samen met hun medewerkers ondernemen vanuit een gedeelde visie en een verschillende achtergrond. Als Kelly & Kathleen. Of andersom.

Functieomschrijving

Essers & Vanbriel biedt stagiaires een dynamische stage waarbij je stap voor stap kennis kan maken met elke fase in de levensloop van een onderneming. Je zal er zelfstandig kunnen werken en die zelfstandigheid zal zich vertalen in verantwoordelijkheid. Het E&V team zal altijd klaar staan voor jouw vragen of om je te begeleiden! Samen met hen zal je in teamverband kunnen werken aan grotere projecten, waar jouw kennis op
boekhoudkundig, fiscaal en juridisch vlak aangesproken en aangescherpt wordt. Daarenboven zal je stagebegeleider jou ook ondersteunen bij het maken van je bachelorproef of masterproef.

 

Jouw takenpakket

Naast de opvolging van de dagdagelijkse financiële administratie kom je onder begeleiding van je stagebegeleider in aanraking met jaarafsluitingen, financiële rapporteringen, opmaak van financiële plannen en budgetten, financiële analyses, ed. Dit alles wordt ondersteund door het gebruik van de nieuwste technologieën om de financiële administratie en rapporteringen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Tot jouw gevarieerd  takenpakket behoren zowel accountancy als fiscale taken o.a.:

 • Verzamelen en verwerken van de financiële gegevens voor diverse klanten
 • Assistentie bij het opstellen van de tussentijdse balansen, btw-aangiften, afschrijvingstabellen, rapporten
 • Assistentie bij de jaarafsluitingen en andere boekhoudkundige taken zoals de opmaak van de jaarrekening en de verslagen
 • Assistentie met de opmaak van aangiften personenbelasting
 

Profiel

 • Je zit in je laatste jaar van je bachelor of master
 • Je hebt een sterke interesse in de financiële wereld
 • Je bent leergierig, gemotiveerd en positief ingesteld
 • Je bent stipt, werkt accuraat en bent een echte teamplayer
 • Je hebt zin voor verantwoordelijkheid
 • Je bent sociaal en servicegericht

 

 

We bieden aan

 • Plaats van tewerkstelling: Oudsbergen
 • Veel aandacht tijdens je stage zodat je het maximale kan leren
 • Een enthousiast, ervaren team waar ook plaats is voor fun
 • Extra: We willen je begeleiden met het maken van je thesis