Steeds vaker hoor je dat cybercriminelen ook KMO’s aanvallen. Hackers gaan als maar driester tewerk. Bijna de helft van de Belgische bedrijven kreeg het voorbije jaar te maken met een cyberaanval. De financiële gevolgen hiervan lopen al snel op tot 20.000 euro of meer.

Je hebt vast en zeker al maatregelen genomen om dit te vermijden, zoals het installeren van een antivirus of een firewall. Dat is een goed begin, maar is dit wel voldoende? Wat als een virus ondanks alles je systeem toch infecteert en veel schade op diverse vlakken veroorzaakt? En een hacker je om losgeld vraagt?

Wist je dat je je daartegen kan verzekeren? Diverse verzekeringsmaatschappijen bieden een cyber security verzekering aan die acute situaties zoals onderstaand dekken:

  • Er gaan gegevens verloren op de servers en op bepaalde harde schijven van pc’s en software. Veel data moeten opnieuw ingegeven hetgeen veel tijd en geld vergt
  • Persoonlijke gegevens van uw contacten werden zonder uw medeweten verspreid op het internet.
  • Een hacker heeft uw IT systeem versleuteld en eist losgeld van u om het systeem te deblokkeren?
  • Uw webshop is niet langer bereikbaar en dit heeft een invloed op de verkoop.
  • U heeft, zonder het te beseffen, een virus naar uw contacten gestuurd?
  • De reputatie van uw onderneming wordt aangetast op sociale media?

Een cyberverzekering bestaat uit drie cruciale luiken: 24/7 bijstand, een waarborg eigen schade en een waarborg schade aan derden (aansprakelijkheid).

Praat hier zeker eens over met uw verzekeringsmakelaar!